Posledná epizóda

CH Podcast #45 - Máme nový web, zahrali sme si God of War Ragnarok, tipujeme Hru roka

30. November 2022

Naša letná prestávka trvala dlhšie, ako sme si priali, ale sme späť! V najnovšej epizóde nášho CentrumHer podcastu sme sa porozprávali o našom novom webe. Hlavne o tom, ako prebiehala zmena, ako sme web testovali ale aj to, čoho sme sa pri prechode na nový systém báli najviac. Ak ste náš nový web ešte nevideli, určite si ho choďte pozrieť!

Obísť sme nemohli ani God of War Ragnarok. Hru sme hrali všetci a tak sme sa o nej pomerne rozsiahlo pobavili. Samozrejme, spoiler free!

A obísť sme nemohli ani blížiaci sa galavečer, kde sa dozvieme meno Hry rok. Prebrali sme si naše tipy na toto prestížne ocenenie. A v rámci debaty sme zablúdili aj k Xboxu, ktorý mal skvelý rok, akurát mu chýbali exkluzivity.

Fallout-4-Recenzia

FALLOUT 4 - Megarecenzia

Po sedemdesiatich hodinách a dokončení hlavného príbehu vydávam konečne recenziu na najprehypovanejšiu hru jesene. Fallout 4.

Profilový obrázok autora článku - Lukáš Kanik Lukáš Kanik

24. November 2015

Bethesde, čo by poprednému vydavateľovi RPG hier sa posledné roky neuveriteľne darí. Pár rokov dozadu vydali Skyrim, ktorý sa stal trhákom medzi modermi a PC hráčmi, ten rok oznámili veľmi očakávaný Fallout 4, ktorý len 5 mesiacov po prvom oznámení aj vydali. Hra bola teda prakticky už hotová a hráči presne vedeli, čo majú čakať. Za 5 mesiacov sa totiž moc v hre škrtať nedá a na E3 ju predviedli v plnej paráde. V mojom srdci Bethesda zatienila všetkých ostatných vydavateľov, tomu sa hovorí dokonalý plán.

Dokazuje to aj totálne vypredaná Pip-Boy zberateľská edícia, ktorá sa na oficiálnych stránkach vypredala za prvý deň, všade inde to bolo už do mesiaca. Ak ste si uchmatli svoju, úprimne vám závidím, na druhej strane skutočný klenot je na disku, Fallout 4 sa vrátil do sveta, ktorý milujeme najviac. War, war never changes.

V prvom rade musím hneď na úvod povedať, že som síce fanboy série, ale Fallout 4 URČITE nie je dokonalá hra. Je plná bugov, ktoré sa so štúdiom Bethesda nesú v každej ich hre ako podpis, podľa ktorého by ste výrobcu spoznali aj o polnoci. Spoločníci sa správajú stále ako dementi, postavy a predmety zvyknú levitovať, občas sa zaseknete o terén, niektoré herné systémy sa dajú už tradične „odrbať“ a iné vás pekne naštvú. Napríklad nezmyselne mapované klávesy v budovateľskom móde, ktoré len potvrdzujú, že ovládacia schéma bola šitá na mieru konzolám.

Ale zase si nemyslím, že to bude až tak zlé, keď som sa recenziu odvážil napísať až po sedemdesiatich odohraných hodinách, to možno ani nie preto, že som nemal prejdený celý svet (dodnes mám objavené asi 2/3 mapy) ale skôr preto, že sa pri hraní sakra bavím a všetky ostatné činnosti v reálnom živote som hodil na druhú koľaj. Presne toto je jedna z hier, pri ktorej RPGčkári zhnijú na STOVKY hodín. Oficiálne sa šepká o 300-hodinovej hernej náplni.

Titulný obrázok Youtube videa

Hru začínate v rodinnej idylke ešte pred vojnou, kedy bolo všetko krásne farebné a zelené, kedy rodiny nemali žiadne starosti a o všetko sa staral Mr. Handy. Už v tejto krátkom úvode hra začína prekvapovať – vaša postava má prvý krát aj kompletný dabing a to v ženskej, aj mužskej verzii, záleží na tom, aké pohlavie si vyberiete. Ďalším prekvapením je fakt výborný editor postavy, respektíve tváre, v ktorom môžete vytvoriť tvár známych osobností, ale aj ohavné monštrá s jazvami, vyrážkami, pokrčeným čelom a zlomeným nosom. Možností tu je nekonečne veľa a editor je jedným z najlepších, čo sme kedy videli. Nechýba samozrejme prepínanie pohľadu FPS/TPS a v rozhovoroch sa uvidíte tiež, tak sa svojim „výtvorom“ budete kochať celú hru.

Po tejto krátkej ukážke života pred apokalypsou sa presúvame do Vaultu, v ktorom ako kocka ľadu prežijete 200 rokov. Vášho malého syna stihnú uniesť a nasleduje veľké pátranie. Je to vlastne príbehová šablóna podľa trojky o stratenej osobe, pri ktorej pátraní sa zamiešate snáď do všetkých frakcií na svete a budete riešiť problémy vyšších kruhov, ale aj drobných jednotlivcov. Bethesda nikdy nejak neoslnila príbehom a nekoná sa tak ani v prípade Fallout 4. Fakt originálne questy, ktoré ma očarili, by som napočítal na prstoch a možno len jeden, či dva momenty mi zahrali na city. Na druhej strane je tu príbehová zápletka jasne oddelená od všetkých ostatných a tak ak budete sledovať len príbehovú linku, príde vám atraktívnejšia, než udalosti vo frakciách. Zároveň ale zistíte, že samotný príbeh má asi tak štyri hodiny.

Frakcie sú v hre štyri  - akási farmárska domobrana Minuteman, známe Bratstvo oceli, tajomná sekta Railway a technologicky vyspelý Inštitút. V jednom momente hry si budete musieť vybrať, ku komu vlastne chcete patriť a tak odporúčam si tieto vedľajšie questy pre frakcie prejsť čo najviac. Hra má rovnako štyri rôzne konce v závislosti od toho, ku komu sa v tomto bode pridáte.

Fallout 4 sa odohráva v postapokalyptickom Bostone a v jeho okolí a hoci sa mapa môže zdať malá čo sa merítka týka, je totálne narvaná miestami záujmu, dungeonmi, budovami, osadami, bunkrami a ďalšími miestami, ktoré budete chcieť objavovať. Všetky miesta sú prepracované do posledných detailov, každé má svoju históriu a príbeh. Keď poviem, že Zaklínač mal fakt zaujímavé questy, tu to platí o miestach – aj taká čistička odpadovej vody, starý pivovar, alebo zabudnutý Vault má svoje tajomstvá, ktoré budete odkrývať rôznymi dokumentmi. Vracajú sa počítačové terminály presne tak, ako ich poznáte s nejakým tým materiálom na čítanie.

Za sedemdesiat hodín som odkryl asi dve tretiny mapy a z odkrytej časti mám ešte zhruba 20 miest neobjavených. Bethesda tieto miesta skvele zamaskovala za kulisy prírody, kopce, stromy, vodné plochy a tak ani raz nebudete mať pocit, že budovy sú v skutočnosti len 150 metrov od seba. Možno je proti logike, aby nemocnica stála v strede poľa so stromami, ale v prípade Fallout 4 vám svet príde extrémne prirodzený. Je dokonca vidieť, že bol budovaný celý ručne a hluché miesta tu prakticky nenájdete. Minimálne sú vyplnené nejakými zvermi, alebo nepriateľom, ktorý vás v presune zamestná. Ak vie Bethesda niečo fakt dokonale, je to budovanie uveriteľných herných svetov ktoré vás vtiahnu a nepustia.

Znovu sa nebudete musieť trepať cez celú pustinu (tu nazvanú Commonwealth) ale môžete použiť fast-travel na akékoľvek už objavené miesto. Novinkou je cestovanie vrtuľníkom Vertibird, ktorý poskytne Bratstvo oceli. Hodí sa to napríklad pri prekročení kapacity inventára a je vám ľúto vyhodiť jednu zo zbraní, ktoré ste poctivo nazbierali. Výhodou druhej frakcie Minutemanov je osobná podpora v boji, alebo bombardovanie cieľa na požiadanie.

Fallout4 2015-11-12 15-50-32-02 Fallout4 2015-11-12 16-01-54-51 Fallout4 2015-11-12 16-19-35-44

Centrom mapy je veľké mesto Diamond City, výborné miesto na obchodovanie, predaj haraburdia, kúpu vlastnej nehnuteľnosti, úpravu tváre u chirurga, či zmenu účesu. Commonwealth má ale aj iné úžasné miesta a napríklad výprava do kráteru výbuchu atómovej bomby bude jedným z najsilnejších zážitkov. Je to miesto, kde sa dá radiácia krájať, oblohou šľahajú blesky, kompas sa točí dokola, nerastie tu ani kaktus a vzduchom sa nesie zelený opar. Kdekoľvek v Commonwealth, alebo v ruinách Bostonu som bol, očaril ma impozantný výhľad a úžasná postapo atmosféra.

Fallout 4 po vzore svojich starších súrodencov a samozrejme už nutne v rámci RPG žánru ponúka niekoľko možností pre odpovede. Narážam tu ale na veľký kameň úrazu, ktorý bohužiaľ nedajú dokopy ani moderi. Vaše rozhodnutia fakticky nemajú skoro žiadny vplyv až na pár svetlých momentov (pri vysokej charizme je možné quest vyriešiť diplomaticky). V podstate máte pri rozhovore na výber 4 možnosti – Áno, Áno, Áno a Nie. Posledná možnosť znamená, že sa vám teraz quest robiť nechce a pre jeho splnenie budete musieť prísť znova. Bethesda sa moc nehrala s tým, aký dopad bude mať váš rozhovor s vývojom questu. Jedna z možností je spravidla sarkastická „vtipná“ odpoveď, ktorá sa ale na zábavné hlášky z Fallout 3 ani nechytá a často znie až príliš hlúpo, aby ste sa čo i len usmiali.

Ďalší problém v rozhovoroch je, že na výber máte len skrátené odpovede, ktoré často ani nepredstavujú to, čo vaša postava v skutočnosti povie. Až sa mi zdá, že dialógy mal na starosti človek, ktorý ich nikdy nerobil, na druhej strane je to historicky prvý krát, čo je Fallout postava dabovaná, Bethesda sa tu má čo učiť. Tento problém už vyriešili módy, vďaka ktorým hra zobrazí na výber presne tú vetu, ktorú postava povie. Posledný krát si rypnem aj do dabingu mužskej postavy, ktorý sa občas aj na vážne otázky pýta doslova ako debil.

Keby ste si doposiaľ mysleli, že Fallout 4 neprináša novinky do série, ste na omyle. Je ich viac než dosť a som celkom prekvapený, že to vývojári zlepili dokopy bez vážnejších problémov. Tou najväčšou je snáď budovanie usadlostí a ak vo vás drieme stavebný inžinier alebo oplývate kreativitou, strávite tu bezpochyby desiatky hodín. V budovateľskom režime si postavíte doslova pevnosti, alebo celé dedinky od podlahy až po strechu, od generátorov elektriny cez elektrické rozvody až po žiarovky alebo premakané obranné, či svetelné systémy. Doplnkov na stavbu tu rátam na stovky a celé to pripomína SIMS, ešte o čosi lepšie prepracovaný a otvorený neobmedzenej kreativite. Mal som chuť natočiť jednu zo svojich najlepších pevností s tržnicou, ale počet jednotiek elektrickej energie mi zastal v červených číslach a tak som namiesto strihania videa strávil dve hodiny sledovaním káblových rozvodov a hľadaním príčiny v elektrických spotrebičoch.

Postupom hry budete rozširovať počet takýchto usadlostí po celej mape a každú z nich môžete rozvíjať neobmedzene od ostatných. Vďaka rádiovej veži budú do usadlosti prichádzať noví obyvatelia, o ktorých sa treba postarať – vybudovať postele, záhrady na pestovanie jedla, zdroj vody, obranu, elektrickú sieť a tak ďalej. Usadlosti môžete prepojiť obchodnými cestami, takto budú zdieľať suroviny medzi sebou a vy môžete stavať pokročilé budovy aj tam, kde by ste na to inak nemali suroviny. Dokonca môžete osadníkom prideľovať úlohy, alebo ich poslať do iných usadlostí. Celý tento manažment je neskutočne prepracovaný a je prirodzeným doplnkom do sveta Fallout.

Preto trochu viac zabolí katastrofálne ovládanie pri budovaní, kde je to minimálne na počítači namapované bolestivo. Nechápem, prečo rovnaké tlačidlo slúži na odloženie objektu do inventára, aj na vrátanie sa o položku späť. Prečo tlačidlo ESC slúži na odchod z budovateľského režimu, ale nie na odchod z Pip-Boya, a prečo sa mapa nedá zavrieť rovnakým tlačidlom, ktorým sa otvára.

Bethesda vo Fallout 4 na druhej strane ukázala všetkým ostatným vývojárom, ako sa to má robiť s lootom. Práve tu znamená aj posledná hrdzavá plechovka najcennejší materiál, po ktorom sa budete obzerať v prípade núdze. Nikdy som nemyslel, že budem hľadať v budovách podnosy pod jedlo, aby som mal dosť hliníku a glóbus kvôli skrutkám. Takýchto krámov vo svete nájdete viac ako 370! Od Skyrimu sa poučili a pridali niekoľko možností triedenia itemov, k čomu mi to je ale dobré, keď mi inventár nevie zobraziť naposledy pridané itemy?!

Za využitím haraburdia je prepracovaný systém craftingu, ktorý využije úplne všetky predmety a materiály nájdené vo svete. Zbrane si môžete vylepšovať až v šiestich kategóriách, pričom každá z nich ponúka maximálne desať ďalších súčiastok. Z obyčajnej plazmovej pištole si behom chvíle vytvoríte silnú automatickú plazmovú pušku so zameriavačom, rozšíreným zásobníkom a stabilizovanou pažbou. Každý prídavok na zbraň budete rozumne zvažovať, nie len pre obmedzený počet materiálov, ale aj premenlivé štatistiky. Dáte prednosť automatickému rýchlopalnému samopalu s reflexným zameriavačom a veľkým zásobníkom, alebo si z tej istej zbrane vytvoríte extrémne pomalú pušku na diaľku ale s 5x väčšou silou?

To isté platí aj o craftingu brnenia. Všetky kúsky oblečenia si môžete pozmeniť a napríklad zvýšiť kapacitu inventára, alebo odľahčiť samotné brnenie a kapacitu inventára získať takto. Alebo pridať ochranu proti rádioaktivite a obmedziť tým konzumáciu liekov. Craftovať si dokonca môžete aj všetky liečivá, drogy, výbušniny (po aktivovaní perku) aj šípky do tlakovej pištole. Nemyslím si preto, že sa uspokojíte s vecami, ktoré nájdete v pustine, crafting vám navyše dodá nejaké tie expy k vývoju postavy.

Po prvý krát v sérii si môžeme upravovať aj slávny Power Armor. Toto extrémne odolné brnenie so sebou prináša mnoho výhod, okrem odolnosti a vyššej kapacity inventára aj ďalších 20 vylepšení, ktoré môžete do brnenia vycraftiť. Dúfam, že nie som jediný, komu sa podarilo zozbierať až šesť takýchto brnení a všetky si vylepšiť, množia sa názory, že dostupnosť brnení uberá na ich jedinečnosti. Power Armor už potom nie je tá najúžasnejšia vec, čo v pustine nájdete. Hmm, pravdu povediac vylepšený Power Armor s Jet packom a rotačníkom do ruky už úžasný je.

Fallout 4 ponúka rekordný počet perkov (skillov) z ktorých si budete môcť vybrať jeden každý nový level. Perky sú štandardne rozdelené do siedmych kategórií S.P.E.C.I.A.L (Sila, Vnímanie, Vytrvalosť, Charizma, Inteligencia, Agilita a Šťastie) a v každej je desať perkov. To je dokopy 70 perkov, ktoré majú pod sebou ďalšie úrovne, niektoré až šesť, dokopy až 240! perkov. Level postavy vo Fallout 4 je neobmedzený, môžete hrať do bezvedomia a ďalšie perky sa odomykajú čítaním magazínov a vzťahmi so spoločníkmi.

Po skončení príbehu a vedľajších questov môžete ďalej rozvíjať svoje usadlosti a plniť náhodne generované questy. To sú tie opakujúce sa, kedy je treba vyhubiť ghúlov na nejakom mieste, oslobodiť zajatca alebo získať nejaký predmet. S týmito generovanými questami sa stretnete už pomerne skoro, preto sa nezľaknite keď uvidíte viac krát tie isté dialógy s tými istými problémami. Existuje tu aj survival obtiažnosť tento krát pre menej náročných hráčov, už nie je nutné spať, jesť a piť tak ako minule, nepriatelia toho len vydržia viac, ako na nižšom nastavení.

Počas kampane dostanete možnosť si najať niektorého zo spoločníkov, mužov, supermutanta, ženy, robotov aj psa. S každým môžete rozvíjať osobitný vzťah, občas sa s niečím zdôveria a občas prinesú nejaký item. Hra vám dovoľuje rozdávať im jednoduché príkazy ako choď tamto, prehľadaj telo, zodvihni konkrétnu vec. Tak ako minule, aj tento krát vám spoločníci vedia odniesť vo vlastnom inventári nejaké veci, po novom ich môžete aj obliecť ako chcete a vybaviť ich akoukoľvek  zbraňou. Možno by zážitku pomohlo, keby sa moja postava so spoločníkmi rozprávala aj len tak, pri chôdzi, momentálne len prehodia nejaké monologické frázy a komentáre.

Upravený bol napríklad aj V.A.T.S. zameriavací systém. Ten vám po novom nezastaví hru, aby ste vybrali časti tela nepriateľa, hra sa tento krát len spomalí. VATS je tým pádom nepoužiteľný na miestach, kde sa nepriatelia kryjú, zatiaľ čo vy si označíte druhého a tretieho, prvý sa v spomalenom čase už schoval. Stále ale platí, že VATS systém občas pomôže v neprehľadnej situácii a zabitia sú efektné ako nikdy predtým. Budú lietať končatiny a hlavy!

Fallout 4 beží na staručkom Creation Engine od Bethesda Games Studios. Tento engine využívajú aj staršie Fallouty, aj hry The Elder Scrolls a presne tak hra vyzerá pod pokrievkou. Nahrávacie obrazovky sú skopírované zo Skyrimu, mapa, inventár, Pip-Boy, a  všetko ostatné je identické s Fallout 3/New Vegas. Výborné pre všetkých fanúšikov Falloutu, ktorí sa vďaka tomu budú cítiť ako doma. Akoby sme trojku hrali len nedávno. Je dobré, že Bethesda zachovala všetky tie prvky, ktoré robia Fallout Falloutom, všetko je familiárne, zvuky, interakcia s počítačmi, páčenie zámkov, kradnutie, všetko je presne také isté, ako v starších Fallout hrách. Na druhej strane stále otravujú dlhé nahrávacie obrazovky pri fast-travel aj pri vstupe do budov. Engine sa vývojárom nepodarilo ani veľmi optimalizovať, pretože hra dokáže spadnúť zo 60FPS na 25 v akejkoľvek náročnejšej scéne.

Textúry sú z blízka doslova hnusné a voda je len rovná plocha bez priehľadnosti ale aj napriek tomu poviem, že Fallout 4 vyzerá veľmi decentne. Scény a atmosféra je na top úrovni a nie som typ, ktorý sa sťažuje na nedokonalosti textúry odpadovej rúry z 30 centimetrov. Príroda a okolie sú jednoducho nádherné, či svieti slnko alebo prší, či sa okolie ponorí do hustej hmly alebo mesačného svitu počas noci. Vonku to proste vyzerá výborne a už teraz sledujem internetové galérie fotografií, o ktorých by ste nikdy nepovedali že sú práve z tejto hry. Interiéry vyzerajú síce o triedu horšie, ale niektoré vedia prekvapiť. Bethesda hru ani neprezentovala v krajšej grafike, takže všetci viete, čo dostanete už z promo videí. Na Zaklínača to nemá ani omylom, ale oči ma z toho neboleli, úprimne, Fallout si neviem predstaviť na žiadnom modernom CryEngine alebo Unreal Engine. Fallout je pre mňa ošarpaný svet na ošarpanom engine.

Bethedsa sa bohužiaľ nepoučila ani z bugov, ktorými podpisuje svoje hry. Ja osobne som zažil len jeden, ktorý viedol k reštartu hry a to seknutie postavy na plošine. Hoci mnoho sa ich dá prehliadnuť a sú skôr úsmevné (veci vo vzduchu, ľudia si sadajú na neviditeľné stoličky, mŕtvola rotuje okolo svojej osi), demencia spoločníkov sa prehliadnuť nedá a kazí to zážitok. Vaši „priatelia“ takto ľahko rozpútajú boj aj keď sa vy snažíte ísť potichu, pes odpáli mínu, ktorú sa snažíte deaktivovať a čo je najhoršie, stoja vo dverách ako králi a hráč sa nemôže prepchať. O tom, že naschvál behajú pred vašim zameriavačom už ani nehovorím a ani o tom, že vo veľkých prestrelkách omylom zastiahnete vlastnú frakciu, ktorá začnú okamžite do vás sypať náboje. Jedna z najhorších AI v moderných hrách.

Na Fallout 4 pracovali aj vývojári z id Software a pomohli vytvoriť FPS modul. Vďaka ich skúsenostiam z Doom, Quake a Wolfenstein sú prestrelky vo Falloute zábavnejšie, než v minulosti a zároveň veľmi povedomé. Občas som sa dokonca cítil ako na divokom západe, prestrelky s raidermi s revolverom v ruke patria stále k mojim najobľúbenejším momentom. Streľba je potešujúca a odladená, nech hráte s akoukoľvek zbraňou, ďalšia z veľmi pozitívnych vecí od Bethesdy.

Hrou vás bude sprevádzať fenomenálny soundtrack a nemám na mysli len výborný výber hudby v rádiách. V skutočnosti, rádio začne hudbu veľmi rýchlo recyklovať, ale tú správnu atmosféru vytvorí originálny soundtrack od Bethesdy. Dovolil som si preto v recenzii spustiť ukážky hudby, ktorá hráča sprevádza putovaním po Commonwealth. Aj keby ste našli v prostredí chyby a nervy vám bude robiť dementná AI, cestovanie pri hudbe vyčarí tak nezabudnuteľnú atmosféru, akú si v postapokalyptických hrách nepamätám. Vďaka hudbe pochopíte smutný osud sveta po spadnutí atómovej bomby, premenu ľudí na zvieratá a temnú budúcnosť. Aj soundtrack je mimoriadne bohatý, ak nerátam licencovanú hudbu v rádiách, do uší vám bude hrať viac ako 60 orchestrálnych piesní.

Povedzme si to na rovinu, Fallout 4 priniesol mnoho, mnoho nových prvkov. Všetky výborne prepracované, od budovania cez crafting až po manažment spoločníkov aj frakcií. Ale v každej hernej fíčure som našiel vadu, ktorá ma dokázala vytočiť. Naštvala ma najmä demencia spoločníkov, totálne nepohodlné ovládanie budovateľského režimu, či slabé dialógy bez nejakých výrazných možností ovplyvnenia deja. Ostatné neduhy sú viac menej prehliadnuteľné a nekazia zážitok z hrania a čo sa bugov týka, tak je to stále asi najmenej zabugovaná hra od Bethesdy.

Jedno však musím uznať, Fallout 4 ma desne baví a baviť bude ešte desiatky hodín, svet je maximálne preplnený príležitosťami, prestrelky výborné, vývoj postavy a crafting má stovky možností. Bethesda znovu vykúzlila úžasnú atmosféru postapokalyptického sveta a budete sa tam cítiť minimálne tak dobre, ako v trojke a New Vegas.

Fallout 4

 

Príbeh - 7/10

 

Gameplay - 9/10

 

Grafika - 8/10

 

Hudba - 10/10

 

Hodnota - 10/10

8,8/10

Verdikt

Fallout 4 je bezpochyby ašpirant na hru roka vďaka svojej obrovskej hodnote, určite doporučujeme na dlhé zimné večery, pre fanúšikov série jednoznačne povinnosť.

Oficiálna stránka Kúpiť

Recenzovaná verzia: PC

Páči sa ti článok? Podpor nás na Patreone. Ďakujeme.

Profilový obrázok autora článku - Lukáš Kanik

Lukáš Kanik

Šéfredaktor webu Centrumher.eu, fanúšik Half-Life, Mass Effect a Witcher univerza

Zobraziť komentáre (0)

Komentáre

Na pridávanie komentárov musíš byť prihlásený

Súvisiace články

Titulný obrázok pre článok s nadpisom Fallout 4 dostane next-gen update na PC a konzoly!

Fallout 4 dostane next-gen update na PC a konzoly!

Už budúci rok.

Titulný obrázok pre článok s nadpisom Poznáme veľkosť Fallout 4!

Poznáme veľkosť Fallout 4!

Koľko miesta budete potrebovať na to, aby ste si zahrali Fallout 4?

Titulný obrázok pre článok s nadpisom Fallout 4 na PC je u nás prakticky vypredaný

Fallout 4 na PC je u nás prakticky vypredaný

Potvrdila nám to Cenega pre Česko aj Slovensko.

Titulný obrázok pre článok s nadpisom Čeština do Fallout 4 je už naplno vo vývoji, prvé video

Čeština do Fallout 4 je už naplno vo vývoji, prvé video

Čeština do Fallout 4 už funguje v hre, prekladatelia vydali ukážku z hrania.